Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat toimituskulut?

Toimituskulut määräytyvät lähetyksen koon ja painon mukaan sekä kuinka pitkälle se on menossa. Toimituskulut alkavat n. 10 €-100 € pienissä toimituksissa ja suuremmissa lavarahti 100-400 €. Kuorma-autokuljetukset alkavat 200 €->

Kuinka tilaukseni toimitetaan minulle?

Nettikaupasta tilatut tuotteet voi noutaa myymälästämme Hirvensalmelta tai lähetämme ne Matkahuollolla, Postilla, Kaukokiidolla tms. Suuremmat tuotteet kuten laiturit toimitetaan joko omilla kuorma-autoillamme tai käyttäen alihankkijoita. Tai voit noutaa tietysti itsekin. Avustamme paikanpäällä nostamisessa.

Kuinka voin tarkistaa tilaukseni tilanteen?

Tilausvahvistuksessa on linkki josta pääset tutkimaan tilauksesi tilaa nettikaupassamme.

Mistä tiedän, onko tilaus tehty onnistuneesti?

Sinulle tulee sähköpostiin tilausvahvistus. HUOM! Se voi mennä roskapostiin, joten katso sieltä mikäli ei ole normaalipostissa. Jos ei sielläkään ole, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Puh. 045-3151 888 ja sposti: myynti@laatulaituri.fi

Onko tuotteiden vaihto sallittua?

Kyllä, voimme vaihtaa tuotteita. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Voinko saada alennusta jos tilaan laiturin yhdessä naapurini kanssa?

Kyllä, kaikki osapuolet saavat alennusta laiturin hinnasta, kuljetuksesta ja asennustyöstä.

Voiko laiturin jättää talveksi jäihin?

Kaikki kelluvat laiturimallimme (paitsi Saunalaiturit) voivat olla talven jäissä rikkoutumatta kunhan ne ovat oikeaoppisesti asennettu ja huollettu (mm. ketjujen säännöllinen tarkistus). Jäiden liikkeistä ja sääolosuhteista johtuen voi tulla pieniä nirhautumia, laituri voi liikkua pois paikoiltaan, rantakiinnitykset voivat irrota ym.

Käyntisilta puolestaan olisi hyvä ottaa talveksi pois ja löysätä ketjuja, jotta laituri voi liikkua vapaasti jäiden mukana. Suurin osa asiakkaistamme jättää sillan kuitenkin paikoilleen ja vaurioiden syntyminen on verrannollinen miten paljon jäät liikkuvat jäiden lähtöhetkellä. Pylväslaiturit on ehdottomasti nostettava talveksi pois vedestä.

Asiakas on kuitenkin lopullisesti vastuussa vaurioista, jos laituri on esim. päässyt liikkumaan rantaan saakka ja rikkoontunut.

Mitä minun tulee tietää laiturin talvehtimisesta?

Pääsääntöisesti kaikki laiturimme talvehtivat vedessä, mutta suosittelemme käyntisillan pois ottamista talveksi. Mikäli silta on pyörillä kannen päällä, ei se suojaisessa paikassa ole aivan välttämätöntä. Kohteessa, jossa jäät liikkuvat se on kuitenkin järkevää.
Talvella kannen päältä on hyvä ottaa lumet pois aina silloin tällöin.
Varsinkin suuremmissa laitureissa on hyvä löysätä ketjuja talveksi, jotta laituri pääsee vapaasti liikkumaan jäiden mukana. Pyydä meiltä tarkemmat ohjeet laiturin talvehtimiseen!

Voinko peruuttaa tilaukseni?

Kyllä, sinulla on oikeus peruuttaa tilaus nettikaupasta ostetuissa tuotteissa (pois lukien laiturit, jotka tehdään erikoistilauksesta). Peruutuksen voit tehdä 14 päivää ostoksesta. Tuotteen tulee olla avaamaton ja käyttämätön.

Voiko laiturin päätyosa olla T tai L-mallisena?

Ehdottomasti!

Asennusteknisesti pitkittäin oleva pääty on parempi ratkaisu kuin poikittain oleva, mutta varsinkin syvissä rannoissa laituri usein halutaan poikittain, kun laiturin ei tarvitse olla pitkä.

T tai L- malliseksi asennettu laituri saattaa hieman kääntyillä vedenkorkeuden vaihdellessa. Tämä johtuu siitä, kun ankkurointiketjut menevät ristiin ja jopa muutaman ketjulenkin poikkeama risteävässä kohdassa aiheuttaa kääntymistä. Pitkittäin asennetussa laiturissa tätä ilmiötä ei käytännössä huomaa ja se on harvinaisempaa.

Vaatiiko laituri rakennus- tai toimenpideluvan?

Pienet laiturit eivät tarvitse lupaa, mutta asia täytyy varmuuden vuoksi selvittää kunnan rakennusvalvonnasta. Kunnasta riippuen yli 25 m2 laiturit alkavat jo vaatia toimenpideluvan ja sitä suuremmat jo rakennusluvan.

TARKISTA KUITENKIN AINA ENSIN OMAN KUNTASI KÄYTÄNTÖ!

Onneksi toimenpideluvan hakeminen on suht helppo toimenpide.

Voinko saada kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennystä voi saada muille kuin uudiskohteille asennus-, huolto- ja korjauskulujen osuudesta. Tämä osuus ilmoitetaan aina tarjouksen yhteydessä ja se eritellään laskulle.

TARKISTA UUSIMMAT TIEDOT VEROTTAJAN SIVUILTA VERO.FI

Voinko asentaa laiturin itse?

Ainakin pienemmät laituri kuten Saunalaiturit ja pylväslaiturit voi asentaa itse. Meillä on kelluviin pieniä ankkurointipaketteja (25 irtopainot), jotka on helppo asentaa. Suuremmat laiturit ovatkin sitten asia erikseen, sillä niissä käytettävät painot ovat järeitä ja vaativat erikoiskalustoa ja ammattilaisia.

Voinko rakentaa laiturin itse?

Kyllä voit, meillä on valikoimissa TEE-ITSE laitureita. Paketissa tulee kaikki tarvittavat tarvikkeet ja ohjeet mukana. Puutavarat ovat määrämittaan sahattuja. Aikaa on hyvä varata viikonloppu. Lisäksi meille voi soittaa ja kysyä neuvoa.

Miksi laituri kelluu vinossa?

Jos kelluvaa laituria kuormitetaan epätasaisesti, se saattaa kellua vinossa. Tähän voi olla syynä mm. penkki tai kaide vain toisella puolella laituria. Ankkurointikettingit eivät ole tasapainossa (kettingit vetävät laituria alaspäin ja toisen puolen kettinki saattaa olla kireämmällä). Uusi laituri saattaa olla märkä (puutavaran kuivuminen vaikuttaa tasapainoon). Laituria voi tasapainottaa laittamalla betonipainon, pihalaatan tms. ponttonin päälle.

Kuinka pitkään laituri kestää?

Laiturin elinikään vaikuttaa paljon se, kuinka usein ja hyvin sitä huolletaan. Keskimäärin laiturin elinikä on n. 20-40 vuotta, toki tämän aikana saattaa joutua vaihtamaan tiettyjä kuluvia osia. Ponttonit ja runko kestävät kymmeniä vuosia, kun kansilaudoituksen voi joutua uusimaan n. 20-25 vuoden kuluttua.

Voinko ostaa laiturin osamaksulla tai rahoituksella?

Kyllä voit! Kysy lisää myynnistämme.

Kuinka pitkä takuu tuotteilla on?

Laitureilla on kahden (2) vuoden takuu, tarvikkeilla ja asennustyöllä on yhden (1) vuoden takuu. Tietyillä tuotteilla voi olla myös pidempi takuu - se kerrotaan aina tuotteen tiedoissa.

Mitä takuu kattaa?

Takuu ei korvaa jäiden tai muiden luonnonolojen aiheuttamia vaurioita.

Takuun piiriin sen sijaan kuuluu mm. seuraavaa:
  • Komponentista/tuotteesta puuttuu osa tai se on viallinen
  • Ponttoni vuotaa (ei mekaanisen rikkoutumisen seurauksena)
  • Tuote hajoaa tavanomaisessa käytössä (ei mekaanisen rikkoutumisen seurauksena)

Voiko uimaportaat jättää talveksi jäihin?

Uimaportaita ei kannata jättää talveksi veteen edes rauhallisissa olosuhteissa, koska ne ovat kaikkein alttiimpia vaurioille. Ainoa syy jättää portaat veteen on avantouinti. Tällöin on huolehdittava, että vesi on aina auki portaiden kohdalla.

Täytyykö laituri pintakäsitellä (öljytä)?

Suosittelemme laiturien öljyämistä. Ensimmäinen kerta olisi hyvä tehdä ensimmäisen tai toisen kesän käytön jälkeen, kun puu on riittävän kuivaa.

Miksi laituri on joskus talven jälkeen vinossa?

Koska laiturit ankkuroidaan kettingeillä ja pohjapainoilla, on normaalia, että painot hakevat "paikkansa" ensimmäisten koettelemusten eli talvien ja myrskyjen aikana. Jos pohja on pehmeä, voivat painot myös painua ja usein käykin niin, että painot painuvat epätasaisesti toisiinsa nähden, jolloin laituri kääntyy vinoon. Yleensä jos laituri on päässyt vähän kääntymään, niin sen suunta on suhteellisen helppo oikaista. Laiturin ulkopäästä lähteviä kettinkejä kiristämällä / löysäämällä laiturin suuntaa voidaan kääntää.

Millainen ankkurointi laituriin tarvitaan?

Saunalaitureihin riittää yleensä kevyehkö ankkurointi (valitse nettikaupasta: ankkurointi pienet laiturit). Putki- ja betoniponttonilaiturit tarvitsevat järeämmän ankkuroinnin riippuen mm. sijainnista ja siitä kuinka suuri vene on tulossa laituriin kiinni. Meillä on paljon erikokoisia ankkurointipaketteja, joista asiantuntijamme valitsevat sopivimman. Epäselvissä tapauksissa kannattaa valita aina astetta suurempi.

Kuinka syvää pitää olla jotta laituri voi turvallisesti kellua?

Putkiponttonilaiturin voi asentaa todella matalaan rantaan toisin kuin usein verrokkina olevan betoniponttonilaiturin. Nyrkkisääntönä betoniponttonilaiturin kanssa minimivesisyvyys on noin 1 metri ja putkiponttonilaiturilla minimi vesisyvyys on vain n. 50-60 cm. Jos kohde on tätä matalampi voidaan valita normaalin 5 m sillan sijasta pidempi 6 m silta. Lisäksi valmistamme erikoispitkiä siltoja aina 12 m saakka. Lisäksi voidaan käyntisiltoja "ketjuttaa" peräkkäin. Tällöin siltojen väliin tarvitaan kiviarkku, pylväsjalat, painopukki tms.. Näitä voidaan laittaa useampi peräkkäin kunnes saavutetaan vaadittava vesisyvyys.

Saatavana on myös kelluvia kävelysiltoja. Jos koko ranta-alue on matala, on usein ainoa vaihtoehto ruopata ranta. Huom. ruoppausta varten täytyy aina tehdä ilmoitus.

Kuinka pitkiä uimaportaita on saatavilla?

Pisimmät uimaportaamme ovat 10-askelmaiset. Tällöin pituus laiturin kannesta alaspäin on 250 cm. Uimaportaita on saatavilla 4-10 askelmaisia.

KATSO LISÄÄ NETTIKAUPASTA!

Suunnitellaan yhdessä pitkäikäinen ja tyylikäs laituri! Monipuolisesta laituri- ja tarvikevalikoimastamme löydät kaiken tarpeellisen.


Tuotteemme ovat kestäviä ja laadukkaita. Valmistamme myös terassit ammattitaidolla!


Omat asennustiimimme tekevät asennuksista ja korjauksista nopeaa ja vaivatonta.