Laiturin valinta

Laadukkaan laiturin valinta

Millaisen laiturin juuri sinä tarvitset ja haluat?
Laiturin valinnassa kannattaa aina käyttää ammattilaisen apua, sillä erilaisia laiturityyppejä on monia ja rannat ovat erilaisia. Suomen oloissa myös sääolosuhteet vaikuttavat siihen, millainen laituri sopii minnekin. Laiturin valinta on syytä tehdä huolella. Mikäli kaipaat apua valintaan, ota rohkeasti yhteyttä!

Ennen laiturin valintaa kannattaa miettiä ainakin seuraavia asioita:

  1. Millaiseen käyttöön laituri tulee?
  2. Millaiseen rantaan laituri asennetaan?
  3. Mikä on laiturin budjetti?

1. Millaiseen käyttöön laituri tulee?
Oletko hankkimassa laituria ensisijaisesti uimakäyttöön, oleskeluun vai kenties veneen säilytykseen? Käyttötarkoitus vaikuttaa siihen, millainen laituri vastaa tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Venelaiturin tulee olla hieman jämäkämpää tekoa kuin esimerkiksi uimalaiturin, ja tämä kannattaa huomioida laiturin valintaa tehdessä. Yleisesti ottaen paras vaihtoehto näissä tilanteissa on hieman suuremman kokoluokan betoni- tai putkiponttonilaituri.

Jos laituria ollaan hankkimassa oleskelukäyttöön, kannattaa silloinkin suosia järeämpiä malleja. Lisäksi on hyvä muistaa, että laituriin voidaan jo tilausvaiheessa sisällyttää esimerkiksi kiinteitä penkkejä ja pöytiä.

Nykyaikana on myös tavallista, että laiturille halutaan vetää sähköt tai asentaa vaikkapa vesipiste. Paljon asennetaan erilaisia lisävarusteita ja monille laiturin valaistuskin on tärkeä asia iltojen pimetessä ja hämärtyessä.

Jos laituri tulee vaikkapa mökille, josta puuttuu juokseva vesi, käytetään laituria usein myös vedenhakuun ja tämäkin on hyvä ottaa laiturin valinnassa huomioon.

2. Millaiseen rantaan laituri asennetaan?
Myös rannan syvyys ja muoto vaikuttavat laiturin valintaan. Betoniponttonilaituri tarvitsee kohtuullisen syvän rannan, kun taas putkiponttonilaituri sopii hieman matalampaankin rantaveteen.

Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa kannattaa varautua myös rannan jäätymiseen ja joka keväiseen jäiden liikkumiseen. Suomen oloihin erityisen sopiva ratkaisu onkin esimerkiksi kelluva putkiponttonilaituri, koska pyöreät ponttonit nostavat sen talvella jään päälle. Laituri myös joustaa ja pysyy ehjänä keväällä, kun jäät lähtevät taas liikkeelle.

3. Mikä on laiturin budjetti?
Laiturin budjetti vaikuttaa huomattavasti siihen, kuinka hyvin se lopulta täyttää sille asetetut vaatimukset. Astetta isomman laiturin hankkiminen yleensä suhteessa edullisempaa kuin pikkulaiturin teettäminen.

Suurempi laituri myös taipuu paremmin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi pieni uimalaituri on vaikea saada jälkikäteen sovitettua laituriksi oleskelukäyttöön tai veneen säilytykseen, mutta isommasta laiturista kyllä on hyvinkin mukava myös pulahtaa uimaan!

Käyttötarkoituksen muuttuessa suuremmasta laiturista on siis enemmän iloa ja 1000 euroa suuntaan tai toiseen voi vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi.

Muita huomioitavia asioita - Laiturin valinta
Laiturin valintaa tehdessä kannattaa varmistaa, että myös jälkihuolto pelaa. Meidän laitureillamme on 2 vuoden takuu ja asennustakuu on 1 vuosi. Lisäksi huollamme laitureita tarpeen mukaan.

Samalla kun laituri asennetaan, voi olla hyvä myös ruopata ranta samalla virkistyskäyttöön sopivaksi. Tämä voidaan toteuttaa tarvittaesa myös erikseen.

Lisäksi laiturin huoltoon ja asennukseen voi kuulua vedenalaisia töitä, joihin kannattaa käyttää ammattilaista. Ammattitaitoiset sukeltajamme hoitavat ketjujen vaihdot sekä tarvittavat vedenalaiset rakennus- ja räjäytystyöt. Myös hitsaus-, piikkaus-, poraus- yms. onnistuu tarvittaessa myös veden alla.

Lisätietoa
Voit myös lähettää meille kyselyn sähköpostitse myynti@laatulaituri.fi tai tarjouspyynnön.


Suunnitellaan yhdessä pitkäikäinen ja tyylikäs laituri! Monipuolisesta laituri- ja tarvikevalikoimastamme löydät kaiken tarpeellisen.


Tuotteemme ovat kestäviä ja laadukkaita. Valmistamme myös terassit ammattitaidolla!


Omat asennustiimimme tekevät asennuksista ja korjauksista nopeaa ja vaivatonta.